Dag 6 och 7: Ankomst till Hultet lägerområde

23 Jul

Just nu är det blött på Hultet men alla utom bloggförfattarna har hittat till sovsäckarna under vindskyddets trygga duk. Men vi är inte lessna – några timmars spöregn är inget om man fått sju dagar sol och värme…

Den sjätte dagen begav sig samtliga mot Hultets lägerområde. Grön/Gula patrullerna lämnade den fina lägerplatsen vid Hjärtasjön och begav sig söderut, den Blå patrullen färdades åt nordöst och Röda patrullen slog personligt cykelrekord med att cykla från Ebbarp i ostlig riktning till Hultet, en sträcka på runt 2 mil.

Ett besök i Svarta Bergen/Hägghultsbrottet hann de Gröna, Gula och Blå samt intendenturen (Ole, Cissi och Truls) med på vägen. Här har man brutit diabas i mer än hundra år och håller på än idag. Fascinerande stenkonstruktioner och konstverk rockade vederbörandes lunchpaus.

Hultet är ett lägerområde på 4 hektar som arrenderas av Snapphane scoutdistrikt och dessa två nätter är Gripen och Hohög här. Badbryggan lockade direkt till bad, men bestörtningen blev stor då vi insåg att vattnet i sjön innehåll något som skapade rejäl klåda på huden. Flertalet badare fick nya fritidssysselsättningen att klia sig och det gick åt en del lotion… Nu har det nog lugnat sig. MEN det är så klart ganska irriterande att hyra ett lägerområde med badbrygga som man inte kan använda.

Fredagen inleddes med sovmorgon till 9-10 och frukosten intogs närmare 11. Skönt! tyckte de flesta. Det kvarvarande av förmiddagen gick åt till loggboksskrivning och slapperi. Lunchen bestod av fisk i folie (hajkbomb) och därefter blev det Kånkaliaden, det berömda mästerskapet som består av femkamp i varierande grenar: kängakastning, slanstötning, tidstävling, sommarquiz (musik/glassar) och kanotrace. Scouterna var indelade i åldersmixade patruller och vann gjorde patrull Kedja. Grattis!

På kvällen blev det grillad karré och nypotatis, mycket uppskattat. Därefter blev det lägerbål. Dock öppnade sig himlen under de första sångerna så halva vägen in fick vi avbryta. Ljusspåret som skulle följa efteråt fick också tas in utan att någon fick något större utbyte. Lite snöpligt slut på ett så soligt läger men så kan det bli. I morgon packar vi oss hem till Malmö. Ses vid tretiden!

Bilder från dessa två dagar kommer inom kort – kameran ligger inte där datorn är för tillfället, och däremellan väntar tusentals vattendroppar…

Over and out från Hultet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: