Dag 3: Trötta scouter efter paddel och vandring

19 Jul

Dag 3 av Kånka 2.0 innebar en äventyrlig paddling för Patrull Grön och Gul (Upptäckarscouterna). Patrull Blå (Äventyrarna) lämnade efter en kort tur från Hästberga Kraftverk över kanoterna till ovan nämnda patruller, som gav sig i kast den sista etappen av Helge å innan den rinner ut i Osbysjön. Samma sträcka tillryggalades av Blå, fast till fots samt dessutom simmandes. Röda patrullen, Utmanarna, dök upp igen.

Natten för Grön/Gul hade varit angenäm ute på Skeingeborg, där den danska biskopen hållit till för 800 år sedan. Det hjälpte dock inte, paddlingen blev en ordentlig uppgift för Upptäckararmarna och nog kunde det gått bättre med lite träning innan. Nåväl, man ett par små forspaddlingar och ett 200 meterslyft, innan man nådde bryggan vid Ebbarps strand. Strax därefter lufsade Blå patrullen in på gårdsplanen. Dessa hade vandrat milen till västra stranden av sjön och sedan simmat över det smala sundet till östra stranden, varpå apostlahästarna tog dem den sista biten.

Kvällen tillbringades på tomten till scoutgården i Ebbarp, där även nattlägret i natt och i morgon är förlagt. Lagning av risotto och kyckling blev en otålig väntan på hungrande scouter men till slut blev alla mätta och glada, och lägerbålet kunde starta. En vacker bakgrund mot Osbysjön ramade in det hela och det är med största sannolikhet så att alla somnade bums.

Patrull Röd då? Jo, de lämnade sitt förra nattläger i Malhult/Sibbarp (väster om Osbysjön) och cyklade in om Osby för snacksproviantering, och därefter ner till Ebbarp. Äldst färdades alltså kortast, men det är tydligen så man gärna upplever ett sommarläger i Utmanaråldern. De har nog haft det gött…

Patrull Röd = Utmanarna = Mansikka i sitt nattläger, natten till måndag

Imorgon väntar sovmorgon och därefter tröjtryckning. Efter lunch blir det besök i Osby och lite andra stillsamma aktiviteter. Gonatt!

Annonser

2 svar to “Dag 3: Trötta scouter efter paddel och vandring”

  1. Sofia 21 juli, 2010 den 10:07 #

    Sitter på jobbet och läser om era äventyr, inte så lite avundsjuk! En översiktlig karta över patrullernas färdvägar hade underlättat för mig som inte har koll på området. KRAM!

  2. Anna S 21 juli, 2010 den 21:19 #

    Det var kul att hälsa på er en mysig kväll i Osby. Lycka till på resten av färden! /Anna, Gripen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: