Dag 1: Ankomst till Osby, and away!

17 Jul

Scouterna kom efter en timme på tåget fram till Osby City, där de möttes av information, patrullindelning och grekisk sallad. Därefter gav sig var och en av patrullerna Grön, Gul, Blå och Röd av mot dagens mål.

Grön och Gul, som är Upptäckarscouterna i kårblandade patruller, vandrade efter ett kort bad till den kulturhistoriska trakten kring Kälsved. Här finns det bra exempel på 1800-talsjordbruk, med bland annat en så kallad linbastu där man torkade lin. Maten blev lite sen eftersom material- och matfunktionen inte kommit helt upp i hastighet så här i början av lägret. Men frånsett lite insektsangrepp mår gruppen bra!

Patrull Grön förbereder sig för avfärd från Osby

Patrull Gul är beredda på bad

Blå cyklade en rejäl runda i hopp om att få återuppleva Loshultskuppen, då snapphanarna snappade åt sig svenske kung Karl XI:s krigskassa i form av ett antal vagnar med kopparplåtar, som alla inte ännu har återfunnits idag. Därefter tog man antagligen en runda in om Småland, och sedan svängde man ner till Örsjön, där nattlägret är.

Patrull Blå, halvt uppsuttna på sina blanka springare

Patrull Röd är utmanarna i Hohög, dvs. Mansikka. Denna grupp ungdomar planerade en matsedel för veckan, gick till ICA och köpte käk och försvann söderut innan någon hann reagera. Med turistbroschyrer och kartor i hand så är det deras egen sak att under några dagar planera sina lägerdagar. Framåt kvällningen återfann vi dem invid Tydingen, strax öster om Hästveda. De såg ut att må väl i kvällssolen.

Patrull Röd innan de försvann i ett rök av damm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: